Forcapil®

De juiste keuze voor sterk haar

Arkoroyal®

Versterk uw lichaam!

Arkovital®

Ontdek het gamma

Actualiteit

MET ARKOVITAL PLANT JE BOMEN EN FRUIT IN BELGIË. OOK DAT IS HEEL NATUURLIJK.

Arkopharma heeft besloten met PlantC mee te werken om lokale plantageprojecten ten gunste van het klimaat en de biodiversiteit te ondersteunen . Ontdek hieronder de redenen voor deze inzet evenals de in 2022 ondersteunde projecten.

 

ARKOPARMA HEEFT 2 PLANTAGEPROJECTEN ONDERSTEUND IN VLAANDEREN EN WALLONIË

 

EEN BOOMGAARD VOOR DE BIODIVERSITEIT EN HET KLIMAAT IN STAVE
Als we aan kippen denken, komen de kippenrennen van Stave voor de geest!

Benjamin runt zijn gemengde biologische boerderij in Stave. Hij verbouwt er granen (gerst, spelt, haver en bonen) en gemiddeld 25.000 pompoenen (reuzenpompoenen, potimarrons en sierkalebassen). Hij houdt vleesrunderen (Blonde d’Aquitaine en witblauw gemengd) en heeft 2 biologische kippenhokken.

In juni 2022 werd een derde kippenhok gebouwd. Het is daar dat in de winter van 2022/2023 50 fruitbomen zullen worden geplant met de steun van Arkopharma!

Die beplanting zal als een natuurlijke kippenren fungeren om de kippen in onder te brengen. Ze zullen er zich meer op hun gemak voelen en zich daardoor wat verder wagen – die beweging doet ze goed! Bovenal blijven hun uitwerpselen niet langer op één plaats geconcentreerd, wat een voordeel is voor de kwaliteit van de bodem en het water.

De weide-boomgaard zal zowel door de koeien als de kippen worden gebruikt. De beplanting zal het welzijn van de dieren verbeteren (schaduw en beschutting), de bodem- en waterverontreiniging beperken en de biodiversiteit vergroten. Uiteindelijk zal het fruit over een paar jaar plaatselijk worden verwerkt.

Project uitgevoerd in samenwerking met de coöperatie Coq Des Prés.


300 METER HAAG IN HOEGAARDEN
Een zinvol project!